18. juni 2008

Eg blir tilrådd for første gong

I dagens bokbilag til Dagsavisen, blir eg og romanen eg har skrive tilrådd av Stian Hole, som er aktuell med si tredje - og nydelege - biletbok Garmanns gate.
Eg siterer (med svulmande hjarte):

Hva vil du anbefale andre å lese?
- Jeg anbefaler "Ingen må vite" av Aina Basso. Boka kommer snart på Samlaget. En gripende historie fra 1700-tallet, sterkt og sikkert fortalt med få ord. Jeg har satt et stort kryss i taket for denne debutanten.

Kva skal eg seie?
TAKK!

17 kommentarer:

Mahaliali sa...

Suverent! Gåsehud i ansiktet! Igjen! Er så utrolig stolt av deg snuppa. Skal på countryaften på Mono i kveld med Gøril og muligens Martha. Være med?

Aina sa...

Og der kom den absurde gåsehuda igjen! Haha!

Høyrest gøy ut, men skal spele inn eit par nye låtar med T i kveld. Kven skal spele på Mono, då?

Mahaliali sa...

Girl from Saskatoon og Shit City, for en 100-lapp, tror det kan bli moro! Og hvet du hva? Jeg har 7 arbeidsdager igjen her i Norconsult. Sprøtt? Jepp! Snart er jeg del av B & S Akustikk, hurra! gir det deg gåsehud i ansiktet? kanskje ikke;)

cox sa...

Veldig gøy det, Aina!
Men hvordan kan han anbefale en bok som ennå ikke har kommet ut?

Sesselja sa...

Cox: Den flittige bloggleser vet at Stian Hole har laget omslaget til 'Ingen må vite'. Han har vel gjort godt forarbeid til illustrasjonen og lest romanen, vil jeg tippe.

Aina: Gratulerer med omtale! Ser at også Haustljos har fått omtale lenge før debuter kommer ut. Mon tro om bloggende debutanter skiller seg ut fra andre debutanter?

Aina sa...

Ja, det stemmer. Stian Hole er ein av dei få (vi snakkar vel om ein handfull, omtrent) som faktisk har lese boka mi allereie, sidan han har laga omslaget. Og det er jo kjekt at han faktisk likte boka han illustrerte!

Ang. bloggande debutantar og førmerksemd, så er det vel vanskeleg å vite kva som er grunnen, om det er forlaget eller bloggen som gjer jobben. Men det er sikkert ikkje dumt å ha ei heimeside. Så druknar ein kanskje ikkje like lett i mengda?

Aina sa...

Mali: Hurra for deg, og kos deg i kveld.

Mahaliali Mimoserose sa...

Takk, og det skal jeg gjøre!

Har forlaget kommet med prøvetrykk ennå? venter på å se bokomslaget i vinduet på samlaget på spaserturen hjemover om ikke så alt for lenge.

Når det gjelder forhåndsomtale: hvem sender forlaget ut kopi til for å få omtaler og skape litt blæst? Hvem sender de til?

Aina sa...

Nei, ikkje noko prøvetrykk som eg veit. Etter det eg har fått høyre er boka først klar rundt 1. august.

Dei sender vel ut til kulturjournalistar, bokmeldarar, bokhandlarar... veit ikkje heilt, eigentleg.

kristine sa...

Fantastisk flott! Og som en av de håndfull som har lest boka mener jeg at han har en meget presis formulering på hva som gjør boka god!

Og gratulerer med to måneder igjen til lanseringa. Holder du på med nedtelling?

-Kristine

Aina sa...

Takk for det, Kristine!
Kjekt med skryt ;)

Eg har byrja telle så smått ned. Dvs. eg har innsett at det er under to månader igjen til lansering! No går tida plutseleg fort! Spennande, skummelt og veldig, veldig stas.

Elin sa...

...og jeg har lyst til å lese boka NÅ. ;)

Frodasta sa...

Jeg også.
Vil lese den NÅ !

Aina sa...

Det er verkeleg godt å høyre!
Snart, no. Under to månader!

Elin sa...

Har forhåndsbestilt den til biblioteket. :) Håper Biblioteksentralen klarer å sende den i tide. ;)

Aina sa...

Oj, så gøy! Går det an, altså? :)

Elin sa...

Javisst. :) Da er det kanskje et håp om at bøkene kommer ca samtidig med at bøkene kommer ut. Så må de klargjøres og katalogiseres...