5. januar 2009

Om mål og ønske for 2009

Eg har sjølvsagt mål og ønske for det nye året. Kven har ikkje det? Og om du seier, eller endåtil trur, at du ikkje har det, har du det kanskje likevel. Inst inne har du det kanskje. Har du ikkje?

Eitt av måla mine for året er å skrive ei ny bok.
Ikkje naudsynleg ei fiks ferdig bok. Og på ingen måte ei bok som skal ut mot slutten av året. Men ei ny bok. Gjerne ei eg allereie har byrja på. Målet er å ha eit klart førsteutkast i løpet av 2009.
Ikkje jo før, jo heller. Men i løpet av året. Og så bra som muleg og så ferdig som muleg.

Når eg tenker på leseåret 2009 tenker eg at her må eg fare dit vinden blæs meg. Eg kan ikkje lenger føresjå kva eg skal kome til å ha behov for å lese. Eg vil det ikkje, heller.

Eg er sikker på at eg kjem til å fortsetje med å lese bøker av folk eg har møtt, folk eg kjenner til, debutantar, ny litteratur.
Eg er også sikker på at eg kjem til å lese minst ei bok av Dag Solstad i løpet av året. Sannsynlegvis også ei av Virginia Woolf. Og truleg endå ei (i tillegg til Andvake) av Jon Fosse.
Og så kjem eg nok heilt sikkert til å gjenlese nokre gamle favorittar.

Eg har von om eit godt år. Eg har gode kjensler. La oss håpe magekjensla mi er på rett spor.

7 kommentarer:

Lille søster sa...

Tror du klarer å nå målet ditt - å få ferdig et førsteutkast i 2009. Uten at jeg vet hvor langt du er kommet nå.
Ja, alle har nok mål og ønsker for året. Tror livet ville blitt trist og kjedelig uten i grunnen.

Aina Basso sa...

Takk for oppmuntringa!
Vi har vel det same målet for året? Eg håper vi begge når det!

Lille søster sa...

Å ja, jeg har det samme målet. Men helst et ferdig bokutkast før første halvår har gått. Tvi tvi.

Aina Basso sa...

Ja, tvi tvi!

CassandraMortmain sa...

Gjenlesning av bøker er noe som får det til å klø i hele kroppen hos meg. Jeg har hørt enkelte nevne at de leser er par-tre bøker om og om igjen hvert eneste år - og kjenner at det snører seg i brystet mitt. "Men alle de andre," tenker jeg, "alle de jeg ikke har oppdaget ennå, de jeg ikke vet om, de skjulte skattene, og skattene som ligger midt i lyse dagen, men som jeg ikke har rukket over ennå?" Min egen bokgrådighet gjør at jeg ikke klarer å finne ro til å lese om igjen gamle favoritter - selv om det sikkert hadde vært både fint og lærerikt.

For øvrig henger jeg meg på dere begge to og håper på et ferdig førsteutkast i år. Mindre prat, mer skriving!

Ellen Marie Albertsen sa...

Ja du sier no! :) Vi har kanskje alle våre mål og ønsker for det nye året. Jeg er ei slik anti-nyttårsforsett-jente, men slår såklart til med nye mål for året jeg også. Realistiske og opptimiske sådan..:) Byrder har vi jo nok av:)

Lykke til med dine ønsker og mål:)

heklehatt leser sa...

jeg slenger meg på ønskedrømmen! jeg håper også å få skrevet på manuskriptet mitt - jeg kan ikke se for meg at det blir ferdig i 2009, men la meg uttrykke (for ordet binder!) et mål om å komme et godt stykke på vei med førsteutkastet. Ha skrevet meg nesten gjennom. så må målet for 2010 bli at det blir innsendingsklart:-)