6. juli 2007

Peter Serck og Volapük

Etter det høgst vellukka skrivekurset i Bergen, har eg fått blod på tann, og søker no etter fleire gode skrivekurs, anten helger i Oslo eller andre stader i landet, eller kveldskurs her i Oslo.
I samband med dette dukka informasjonen om skrivekurs med Peter Serck opp.

På litteratur- og kulturhuset Volapük på Frogner held han 12-vekers skrivekurs vår og haust. Prisen var kanskje litt høg i forhold til kva eg hadde tenkt å bruke, så før eg gjer noko meir må eg iallfall undersøke nøye om det er noko å satse på. Nokon som kjenner til Peter Serck? Eller Volapük-miljøet, for den del?

Eg lånte ei bok av han på Deichman i går. De andres rom, heiter den. Som fleire har vore inne på, er førstesetninga viktig i einkvar tekst. Men denne førstesetninga imponerte ikkje meg. Ho var altfor lang. Halve førstesida var ei setning, ti linjer gjekk ho over. Men eg skal lese meir, og sjå. Og tek gjerne imot innspel på Peter Serck og Volapük.

2 kommentarer:

Kari sa...

Jeg har gått på Sercks skrivekurs. Han er veldig seriøs, så hvis du vil ha et skriveverksted etter innfallsmetoden (nå setter vi oss ned og fantaserer) er han ikke riktig person. Men han har masse kunnskap om litteratur. Vi hadde med tekster til kurset og diskuterte dem. Tror vi fikk "lekse" også, men det var ikke så nøye om vi gjorde den. Peter holdt små foredrag innimellom. Jeg har kanskje vært på skrivekurs som har passet meg bedre, men jeg angrer ikke på at jeg tok dette heller. Atmosfæren er intim og Peter strekker seg langt for dem som virkelig er interessert. Ellers er jeg en stor Volapükfan og kjenner mange der (men på kursene kommer ofte helt utenforstående). Les mer om Volapük i mitt intervju: http://www.flux.no/kari/skri_volapuk2.html

(Vet ikke om Peter Serck er så representativ for resten av Volapük egentlig, han er litt mindre bohem).

Aina sa...

Takk for innspel!