15. desember 2008

Eit tilbakevendande spørsmål

Det er ei knapp veke til eg vender nasen nordvestover for å tilbringe juleferien saman med min kjære familie på Giske. Og i samband med den nært føreståande ferien melder spørsmålet seg, som alltid: Kva slags lektyre skal ta med denne gongen?

Éi bok er allereie bestemt, og om ho ikkje akkurat er pakka ned i kofferten enno, er ho det nesten, nemleg Tilfeldigvis. Arial Footlights forhistorie av Silje E. Fretheim og Steingard Vada (eller S. Vada, om du vil, i god gammal Donald-ånd). Men éi bok held jo ikkje! Iallfall ikkje viss ho er spennande, noko det er fare for at ho er, og eg får ein del tid til å lese, noko ein aldri kan vite på førehand. Så minst ei til må til pers.

Men kva skal eg velje? Jan Roar Leikvolls gruvsame vintereventyr er eg snart ferdig med, så det blir ikkje den. Skal eg velje noko kortprosa, kanskje? Kanskje ein av hausten romanar? Eller kva med Virginia Woolfs The Waves som eg har ståande? Eller kanskje Hovlands Sveve over vatna? Noko Solstad? Eller ei av dei mange bøkene eg har skaffa meg i løpet av året og ikkje har fått tid til? Nei, det er ikkje lett.

Skal du reise til ei øde øy utan bokhandel og bibliotek i jula? Eller til ein stad utan lett tilgjenge på slikt? Eller ein stad der bokhyllene bugnar av bøker, men du har lese dei fleste? I så fall: Har du tenkt på kva du skal ta med?

9 kommentarer:

kristine sa...

Det hørtes ikke ut som om du har tenkt deg særlig julete lesning.

Jeg lurte på om jeg skulle gjenlese noe Montgomery. Det er en stund siden jeg har lest noe av henne, men jeg vet jo at du gjorde det i fjor.

Aina Basso sa...

Ja, det var veldig hyggeleg å gjere det i fjor. Men i år trur eg at eg går for nytt stoff!

Nei, eg les generelt ikkje så veldig julete ting, eg. Men det gjer kanskje du?

Anonym sa...

Jeg har sikret meg sveve over vatna. Ble så nysgjerreig på den etter omtale hos Bookhouse girls.

Lille søster sa...

Jeg skal bare være hjemme i jula, noen av dagene blir babyen og jeg alene, så jeg skal høre på noen lydbøker slik at jeg får lest selv om jeg ikke får lest. Blant annet "Det gylne kompasset". Ellers skal jeg lese ut de to skumle bøkene "Darlah" av Johan Harstad og "Jeg skal vise dere frykten" av Nikolaj Frobenius.

Anonym sa...

Så hyggelig at boka mi blir med til Giske - der vil den sikkert trives!Ikke lett dette med å velge rett bok til rett anledning. Jeg begynte faktisk å lese boka di på senga på søndag, og det jeg har lest så langt så nydelig ut. Men så skar tilværelsen seg litt på mandag. Jeg havna plutselig på sykehus med såkalt svangerskapsforgiftning, som vel høres verre ut enn det er(i verste fall må den lille damen flytte ut knappe to måneder før planen, men det går normalt bra). Uansett snur verden og følelsene seg litt på hodet i en sånn situasjon, så jeg lot boka di bli hjemme, i frykt for at den ville få meg til å gråte, og tok med meg en Terry Pratchett-bok jeg har lest før isteden. Trygt og morsomt, og det kommer vel dager for andre ting etter hvert. God jul!

Aina Basso sa...

Leselistami:
Den har eg hatt planar om å lese lenge. Den er jo kultboka til Hovland! Eg likte veldig godt 1964 som eg las tidlegare i haust, og denne er visstnok endå betre.

Lille søster:
Eg likte veldig godt Den mørke materien! Men dei er faktisk ganske skumle etterkvart dei bøkene der, òg. Eller i det minste mørke. Så det spørst om du legg opp til ei mørk jul! ;)

Silje:
Huff, svangerskapsforgifting! Så kjipt! Eg håper veslepia held seg på plass så lenge som muleg, og at du ikkje føler deg så aller verst...! Boka mi er IKKJE å anbefale i ein slik situasjon. Du kjem sannsynlegvis til å grine. Og verda kan kome til å sjå mørk og trist ut (ikkje for å skryte, altså ;) Så les noko lett og kjekt og hyggeleg, du! Og bli bra! Og hald meg oppdatert!
Klem!

Lille søster sa...

Tre skumle bøker! Og så nesten alene i huset. Kanskje jeg må lese noe Anne fra Bjørkely i stedet.

Silje: Lykke til! Håper alt går bra.

Aina Basso sa...

Ja, les Anne fra Bjørkely! Det slår aldri feil. Skal tru om eg har noko hyggeleg å gjenlese heime i jula? Kanskje Skygge-bøkene?

Lille søster sa...

Ja! Skyggebøkene!