21. august 2007

Dagens forfattargåte

I dag er eg ute etter ein forfattar som har skrive både skjønnlitterært og for scena. I hovudstaden finst også ein bygnad som har namnet sitt frå denne forfattarens litteratur.

Kvinner, barn, rovdyr og Oslo

9 kommentarer:

leselama sa...

Kanskje Ingvar Ambjørnsen?

Kvinner - Dronningen sover, Sorte mor, Den meksikanske kvinnen...

Barn - skriver for barn

Rovdyr - Den siste revejakta, De blå ulvene...

Oslo - Døden på Oslo S, Mordet på Aker Brygge...

Aina sa...

Veldig godt forslag, men det var nok ikkje han eg tenkte på denne gongen.

kristine sa...

Oskar Bråten?

kristine sa...

Altså jeg får ordene til å passe med ting han har skrevet, men jeg klarer ikke å komme på en bygning som har navnet sitt fra hans littereatur, men det finnes jo en Pub som heter Oskar Bråten på Sagene.

Tehme Melck sa...

Oskar Bråten. Gråbeingården.

Aina sa...

Oskar Braaten er riktig, og huset eg tenkte p� er H�nse-Lovisas hus i Sandakerveien 2 ved m�lla og fossen, som er viden kjent for gode vafler servert i ein hyggeleg hage.

kristine sa...

Jeg tenkte det kunne være Hønse-Lovisas hus, men jeg trodde Hønse-Lovisa var en reel person som Oskar Bråten skrev om, ikke en oppdiktet person.

Aina sa...

H�nse-Lovisa var ein av karakterane i "Ungen", trur ikkje ho var basert p� ein verkeleg person - iallfall ikkje med same namnet.

Tehme Melck sa...

Jeg rotet litt her. For det første skal det være Braaten og ikke Bråten, som aina korrekt skriver, og huset var feil. Braaten skildrer riktig nok en oppvekst i en av de såkalte gråbeingårdene (Urtegata 36) i romanen "Ulvehiet", men jeg burde jo tenkt på Hønse-Lovias hus.