2. mai 2011

Ei laus kanon

I Tilværelsens utlendinger, intervjuboka Herman Willis har laga med Dag Solstad og Kjartan Fløgstad, kryr det av sitatvenlege passasjar, som denne der Solstad kjem inn på temaet blogging under ein diskjusjon om det å delta i den offentlege debatten:

Solstad: Jeg har ikke så lang tid igjen at jeg synes jeg kan gjøre det. Men hadde jeg vært en sånn blogger...
Fløgstad: Oi, oi, oi.
Solstad: ... noe Gud har beskyttet meg fra å bli, ville jeg kunne skrevet en blogg hver dag. Jeg kunne kastet meg inn, for jeg har alltid noe å si. Men jeg har vent meg til å snakke med meg selv; jeg holder lange taler. Jeg kan huske da jeg bodde i Hellas i -66, da gikk jeg rundt og hadde voldsomme, lange og innbilte debatter med Jakob Aano i Kristelig Folkeparti (ler). I timevis kunne jeg holde på. Med Jakob Aano. 
Fløgstad: Gudskjelov at du ikke sendte det til Dagbladet. 
Solstad: Eller hadde en blogg. For jeg har hatt en del sånne ting som jeg har vært flink til å holde inne med. I de siste årene har jeg skrevet et par innlegg som min kone har ... ehh, ja ... og det er jeg veldig glad for. Selv om jeg har vært jævlig sur hver gang (latter).

6 kommentarer:

*** sa...

Hahaha eg kan huske da jeg bodde i Hellas i -66, da gikk jeg rundt og hadde voldsomme, lange og innbilte debatter med Jakob Aano i Kristelig Folkeparti (ler). I timevis kunne jeg holde på. Med Jakob Aano.
Fløgstad: Gudskjelov at du ikke sendte det til Dagbladet.
Solstad: Eller hadde en blogg.

Aina Basso sa...

Men det hadde jo vore veldig gøy om han hadde ein blogg, då. Solstad usensurert. Hoho.

Norunn sa...

Jeg postet nettopp på bloggen min et klipp av Dag Solstad fra programmet Bokbadet 1997. Det er et veldig morsomt og veldig grusomt klipp hvor han med få ord uttrykker hva han synes om "den gode samtalen."

*** sa...

Det sto ein bil utanfor Myrens Kjøkken i går med "Dag Solstads Kjøreskole" på sida. Rart at ingen frisørar har lånt namnet hans til eit butikknamn. Dei heiter jo så mykje anna tøvete.

Aina Basso sa...

Norunn:
Det er eit frykteleg klipp! Skulle gjerne ha sett heile intervjuet, alt kan vel ikkje ha vore så ille?

mette:
Ja, den har eg høyrt om! Spørsmålet er: kan 'vår' Dag Solstad køyre bil?

Anonym sa...

heh, bedre besøke denne linken: http://www.autoskola-presto.com