15. mars 2009

En smal sak

Førstkomande tirsdag kl. 19 er det Litteratur på Blå, med lansering av det nye nummeret av det litterære tidsskriftet Bøygen, En smal sak.

Eg skal lese møtereferatet mitt som kjem på trykk i dette nummeret, Paal Bjelke Andersen (Audiatur og Attåt) skal også lese, og det blir paneldebatt med han, Susanne Hedemann Hiorth (bokklubben Epp) og Martin Grüner Larsen (Bokmagasinet Klassekampen). Kalaset kostar 30 kroner, eg trur det blir verd pengane. Sjåast vi?

Bøygen 01/09 vil forsøke å utvide begrepet smal litteratur. Med andre ord vil vi undersøke hvilken posisjon den smale litteraturen har innenfor den litterære offentligheten, vi spør: Kan smal litteratur være bred? Hvem er den smale litteraturen for? Hvor finnes den? Dette både er en utforskning av hvilken litteratur som kan regnes som smal (les: sær? tynn? kort? god? bedre? best?), samt hvor og hvordan den kommer til uttrykk i det litterære feltet. Er det i det hele tatt vits i å snakke om “det smale”, er utgangspunktet for samtalen.

5 kommentarer:

Jørn Roeim sa...

Slik bokmarkedet ser ut nå, jfr Cecilie Napers artikkel i Dagbladet i dag, er det absolutt noen vits i å snakke om den smale litteraturen, og å kjempe for den.

Aina Basso sa...

Litt av diskusjonen går på kva som eigentleg er smal litteratur, har eg forstått. Er han meir høgverdig enn anna litteratur? Kva ligg i omgrepet?

Trur det kan bli ein spennande diskusjon! Men eg er einig med deg. Ein må behalde breidda. På alle måtar.

heklehatt leser sa...

lykke til, aina, og god diskusjon! skulle gjerne ha vært der, men får nøye me med referat og et bøygen-nummer i stedet.
h

Lille søster sa...

Lykke til i kveld, Aina!

Monica sa...

Jepp, lykke til - helt fra Plankebyen i Øst ;)