1. februar 2009

Sundagens smellvakre sviske

Etter ein kveld med gitaren og våre eigne tostemte versjonar av Dolly Parton sine vakre låtar Jolene, Islands In The Stream og I Will Always Love You, og seinare den nydelege Real Emotional Girl med Linda Ronstadt, kom eg til å tenke på denne låten som er ein av dei mest smellvakre sviskene eg veit om.

To Know Him Is To Love Him med countryens fremste kvinnelege vokalistar samla på eitt brett; Dolly Parton, Linda Ronstadt og Emmylou Harris.

6 kommentarer:

Jørn Roeim sa...

Jeg kjøpte nettopp en CD med Linda Ronstadts beste. Den er bare så herlig.

Aina Basso sa...

Det er flinke damer med fine stemmer. Eg har ein særleg soft spot for Emmylou Harris. Men eg liker Dolly og Linda, også!

Anonym sa...

To spørsmål:

1. Har du et eller flere album med Emmylou du kan anbefale? Har lenge hatt lyst til å bli bedre kjent med henne men vet ikke hvor jeg skal begynne.

2. Du som er nynorskdame, hva betyr "løda"? Dette ordet dukker stadig vekk opp hos Hilde Myklebust. Mistenker at det er en type bygning. Låve, vedskjul?

Aina Basso sa...

1. Eg har rett og slett kjøpt best of-plate med henne. Eg har Profile: Best of Emmylou Harris. Men The Very best... er sikkert vel så bra!

2. Ei løde - eller løe - er det same som låve. Viss du kjem over fleire vanskelege nynorskord, sjå her:
http://www.dokpro.uio.no/ordboksoek_nynorsk.html

Anonym sa...

Aha, gjettet ganske riktig altså. Fikk ikke noe treff da jeg søkte på nynorskordaboka til ordnett.no nemlig.

Hehe, kom på første gangen jeg leste en bok på nynorsk (dette var på barneskolen, altså før jeg hadde hatt undervisning i nynorsk)og jeg ikke visste hva "andletet" betydde. Det ordet jeg syntes liknet mest på bokmål var "håndleddet", men ikke pokker om jeg kunne skjønne hvorfor denne jenta skulle vaske håndleddet sitt både støtt og stadig...

Aina Basso sa...

Hahaha. Nei, det skjøner eg godt at du stussa litt på.