31. desember 2008

2008/ 2009

Nyttårsaftan.
Korleis skal du feire? Skal du vere saman med familie, vennar? Skal du vere heime, har du reist vekk? Er du glad, er du trist, er du redd?

Det er ein dag for å gjere opp status. Korleis var det førre året? Korleis blir det neste?

Eg er glad for å få tilbringe det gamle årets siste kveld og det nye årets første natt saman med fine folk, med gode vennar. Med god mat, god musikk og gode samtalar.
Det har vore eit godt år for meg. Eg har fått oppfylt mange av draumane mine, men nokre står enno att. Det vil alltid vere draumar att, så lenge ein har ork til å drøyme dei.

For nokre dagar sidan var det ein som spurte meg kva det er eg vil, kva eg drøymer om. Det spørsmålet sette eg pris på å få, sjølv om eg ikkje svarte på det. Og eg har tenkt ein del på det etter at han spurte meg. Kva er det eg vil? Kva er det eg drøymer om?

Kva er det du vil, då? Kva drøymer du om?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Privat sett er ting litt komplisert, så jeg ser for meg en litt rar nyttårsfeiring, uten at jeg vil legge ut om dét i all offentlighet. ;)

Ser fram til et nytt år med nye muligheter. Ny jobb, nytt bosted... Det blir nok litt rart, men jeg gleder meg veldig til å kunne jobbe konsentrert med barne- og ungdomslitteratur! <3

Sesselja sa...

2008 har vært et forholdsvis begivenhetsløst år uten de helt store hendelsene vi vil huske når vi blir gamle og grå. Og for å markere dette rolige året, skal jeg ha en rolig nyttårskveld, med mann, hund og et glass musserende drikke.

Jeg vil leve hverdagene med åpent sinn, jeg vil gi meg selv tid til å jobbe med det jeg ønsker. Og jeg drømmer om å bli mamma - og om en gang få oppleve det du har opplevd i år: å se navnet mitt på omslaget av en roman jeg kan være stolt av.

Takk for at du tok oss med på reise som debutant i den litterære verden, og de beste ønsker for 2009.

Anonym sa...

Hei, og godt nytt år! 2008 er det mest begivenhetsrike året jeg har vært med på, så langt. Jeg rakk faktisk bokdebut og mammadebut på samme år. Vesle Velie kom (litt ufrivillig) til verden 18. desember, 9 uke før tida. Ønsker for 2009 er naturligvis at hun skal vokse seg stor og sterk, noe hun er godt i gang med allerede. Blir det tid til litt skriving i tillegg, er det en uventa bonus:)

Aina Basso sa...

Elin:
Lykke til oppe i nord!

Sesselja:
Stå på, det kjem etter kvart, det er eg viss på!

Silje:
Gratulerer med ei lita jente! Eg håper ho blir stor og sterk dette året, og at det blir eit bra år - med eller utan skriving!

Til alle:
Alt godt for det nye året! Eg har tru på det blir bra!

heklehatt leser sa...

så fint at du stiller dette spørsmålet, aina: "Kva drøymer du om?" Det er dette som er så fint med nyttårsskiftet, at man kan se bakover på året som har gått, fremover på det nye. stille de store spørsmålene. Og jeg skulle ønske vi menneskene gjorde det litt oftere: tenkte de store tankene, stilte hverandre spørsmål. Så da blir mitt nyttårsforsett å tørre å snakke om ting, tørre å svare ærlig. Tørre å drømme.
Godt nytt år, alle sammen!